[Picture of me] [RSS feed]

Trivselmjölk

(2000-02-18)

Jag läste baksidestexten till ett mjölkpaket från Falköpings Mejeri, och tyckte att den var så pass romantiserad att den blev surrealistisk. Jag bestämde mig för att ta texten på allvar och därför skicka följande brev till mejeriet:

Hej!
 
Jag brukade alltid köpa Arlas mjölk innan, men så bytte jag till eran efter att ha läst vad ni skriver på baksidan av era mjölkpaket.
 
Ni skriver nämligen: "Kossorna måste trivas väldigt bra på Falbygden. Här finns faktiskt fler kor per kvadratmeter än någon annanstans i hela Sverige. Fast det är kanske inte så konstigt - trolskare skogar, blommigare hagar och soligare slätter får man leta efter. Bördigare jord och smaskigare gräs är också svårt att hitta".
 
Det är så bra skrivet, och så logiskt när man tänker på det. Så numera köper jag bara mjölk från Falköpings Mejeri och ägg från de uppfödare som har flest höns per kvadratmeter.
 
Nu ville jag bara undra hur ni egentligen bär er åt för att låta korna besluta om de vill bo på Falbygden eller någon annanstans. Det är säkert något väldigt finurligt sätt, men jag kan inte för mitt liv komma på hur ni gör.
 
Så snälla, berätta!
 
Med vänliga hälsningar,
Martin Rebas
 
Jag har ännu inte fått något svar.


Klicka för att förstora bilden