[Picture of me] [RSS feed]
« Tillbaka till Brödrecept

Pão de queijo (brasilianskt ostbröd)

ca 50 st

1.8 dl mjölk
1 dl olja
400 g tapiokastärkelse (finns ofta i asiatiska matbutiker)
200 g riven ost
3 ägg
2 tsk salt
 
Koka upp mjölk och olja i en kastrull. Tillsätt saltet och 2/3 av tapoikastärkelsen, rör ihop och låt svalna något. Tillsätt äggen, resten av stärkelsen, och till sist den rivna osten. Blanda ordentligt.
     
Forma degen till runda bollar, stora som en valnöt eller pingpongboll. Lägg dem på en bakplåt. Grädda i ugn i 200°C 10-12 minuter. Servera bröden varma; de smakar mycket bättre nybakta än de gör någon timma senare. Fungerar bra som snacks på fester.
 
 
Språknotis: Pão de queijo uttalas ungefär "paun d'keisho". Uttalar man inte "pão" nasalt, nästan som "paun", så blir resultatet något som är opassande att beställa på restaurang.